zondag 23 februari 2014

Kleine meisjes willen tasjes...

Mijn kleine moppie is drie en een klets en ze wordt zo langzaam maar zeker al een echt meisje/dame met van die echte meisjesmanieren (NU AL??). 
Tis zo cliché als het groot is, maar wat gaat me dat toch allemaal veel te snel... 
Het leek nog gisteren dat ze voor het eerst in mijn armen lag, dat ze mijn melk dronk, dat ze compleet afhankelijk was van mij... en nu, heeft ze een duidelijke eigen mening, een sterke wil en haar maniertjes :-) ! Gelukkig heeft ze me nog heel erg nodig, al zal ze zelf vinden van niet :-) !


Dus dat kleine madammetje houdt tegenwoordig wel van tasjes. Nu was ik een tijdje geleden een beetje aan het opruimen/uitmesten (niet te veel, daar doen we niet aan :-) ) en zo kwam ik de babyboomzak tegen van bij de geboorte. 'Oh leuk! Een tas voor mij!" dacht ons kleine muis en ging met dat gedrocht aan de haal.

Ik zag er nog geen graten in en dacht het lelijk scharminkel wel op te ruimen als ze in bed lag, maar dat was buiten de eigenwijze 3-jarige gerekend. Haar 'nieuwe' tas moest mee naar boven, naast haar bed!!
Dagen liep ze er mee rond, totdat ze doorhad dat zo'n tas wel heel handig is om haar koekje of snoepjes (en knuffie) in te steken als ze ergens naartoe ging!! 
Het kwaad was geschiet, de schandetas werd niet langer enkel binnenshuis gebruikt! 
HELLLUUPPP!! 
Natuurlijk probeerde ik haar wel te overhalen... zelf om te kopen (over badparenting gesproken :-) ), maar dat hielp dus allemaal niet! Die tas ging ineens overal mee naar toe, ik schaamde me dood!!

Daar moest iets aan gebeuren!! EEN NIEUWE TAS was de enige oplossing! Omdat ik niet onmiddellijk een leuke vond, moest ik dus zelf aan de slag. Maar ik ben nog niet echt thuis in het maken van tasjes, eerder een tasjesmaagdje...

Ineens herinnerde me ik de leuke tasjes die ik op de facebookpaginga van Naaiselkes had zien passeren. 
Zij had hare mosterd ook weer ergens anders gehaald, bij ingesnuffel! Ja, dat is zij met haar eigen knuffelboek! Op haar blog vond ik het patroon van het kleine handtasje en ik ging er mee aan de slag!
Alex mocht het stofje kiezen, het vogeltjesstof van Stenzo. Ik stuurde haar om voor de flap een ander stofje te kiezen (hier liet ik haar kiezen uit drie bijpassende stofjes) want het moest natuurlijk wel een tasje worden waarmee ze kan buiten komen en ik naast haar kan lopen zonder rood hoofd :-) !

Even om aan te tonen dat ik niet overdreef, hier een foto van de babyboomzak!

Zie hier haar nieuwe tasje!!
Fijn patroontje, makkelijk te maken en instant resultaat, i love it!
Deze zomer ga ik zeker nog een groter versie maken voor mezelf!
Voor de Valentijnsswap maakte ik het tasje nogmaals maar dan volledig in hetzelfde stof! 
En wat vinden jullie van haar nieuwe tasje? Een vooruitgang is het sowieso, niet?

3 opmerkingen:

 1. Een hele vooruitgang. ;-)
  Nu mag je fier zijn als ze haar tasje overal mee naartoe wil nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd! Nu glundert ze en vertelt ze tegen iedereen die het wil horen dat haar mama die voor haar heeft gemaakt :-) !

   Verwijderen