vrijdag 3 januari 2014

Mijn eerste swapje!

Ik ben sinds een tijdje lid van de facebookgroep 'Naaien voor vriendinnen'. 
Eind november zag ik een post voorbijkomen over een Christmasswap, maar natuurlijk was ik net te laat. De inschrijvingen waren juist afgelopen! Jammer toch!
Enkele dagen later nam iemand het initiatief om ook een swapje te organiseren rond Nieuwjaar! Nu was ik er als de kippen bij! Ik schreef me in en zo werd mijn eerst swap een feit!

Oohh, zo spannend vond ik het! Wat zou ik toch geven? Zou ik iets maken of iets kopen? Maar als ik iets zou maken, zou de persoon in kwestie het dan wel leuk vinden? Misschien kan ze het zelf veel beter naaien of mooier afwerken? Of misschien houdt ze niet zo van het stofje dat ik koos? Zoveel vragen gingen door mijn hoofd!! 
Knopen werden doorgehakt en ik besloot om iets te maken en iets te kopen. Een mandje is een gebruiksvoorwerp dat toch bijna iedereen wel kan gebruiken. Voor het de verse broodjes op zondag, voor op de badkamer voor alle potjes en bussen, voor in de naaikamer...
De groene appeltjes van Kokka, leek me een redelijk neutraal en universeel stofje. Volgens mij zijn er maar weinig mensen die dat stofje niet kunnen appreciëren. Niet?

Ik zocht een geschikte tutorial op het net en kwam die van Oon tegen, het afwasbare broodmandje. Ik was redelijk lastminute in gang geschoten, had geen extra versteviging of doorschijnende stikzijde bij de hand, dus moest ik verder op zoek! En toen kwam ik deze tutorial tegen, paste het patroon aan en ging aan de slag!!Bij de Veritas kocht ik nog een klein lapje stof met bijpassende knopjes... 


... en mijn swapje was klaar!!Het paste in een envelop, die ik ook nog een beetje probeerde aan te kleden zoals zij hier al heel mooi deed met de kerstcadeau's. Natuurlijk haalde ik mijn mosterd weer ergens anders! Zoiets krijg ik niet in mijn eentje bedacht! Waar vinden zij het toch, al die goede ideeën!!


Jammergenoeg heb ik geen grafische skills (en een veel te dikke stift) en zag het er eerder kinds uit, maar goed het was het proberen waard EN leuk was het wel :-) !Oohh ja en weet je wat?? 
Mijn swapmaatje was er heel tevreden mee!! 
Ik citeer: "Een schot in de roos!!" Ze vond het prachtig!! 
Jippie!! Daar doen we het dus voor :-) !!

5 opmerkingen:

 1. hey!!! deze is wel heel leuk gedaan hé! ga ik ook kopietje van maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mijn blogje gevonden hebt! Heb je het over de enveloppe? :-)

   Verwijderen
 2. Heel tof, ik denk niet dat je hier iets mis mee kon doen. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercikes! Het was wel een beetje op safe gespeeld! :-)

   Verwijderen
  2. Vaak zijn de eenvoudige dingen het mooist!

   Verwijderen