donderdag 2 januari 2014

Meti, Meterke, Meetje...

Op 8 september 2013 werd ze geboren, Lieve kleine Laure!! Met haar komst, werd ik ineens echt een Meter. Dat voelt zo speciaal!

Ik wou altijd dolgraag meter worden, omdat ik dat zoiets bijzonders vind! 
Lijkt me geweldig om buiten mijn kindjes om nog een extra oogappeltje te hebben. Nog eentje waar ik me zo nu en dan mag over ontfermen! 
Eentje die ik juist wel mag 'verwennen', zoals de grootouders dat doen met mijn kinderen. Daar waar ik er soms andere ideeën op na houd en dan maar een oogje dichtknijp en bij mezelf denk: "Het zijn de grootouders, zij mogen dat..." Al ben ik het er niet mee eens, ik heb leren loslaten als het over een extra snoepje gaat, of een 10de toegeving op een halfuur, of over al die situaties die ik anders zou aanpakken of waar ik NEE zou zeggen en zij iedere keer opnieuw JA zeggen.
Maar ik moet opvoeden en zij niet! 

En dat is ook het speciale aan een metekindje, opvoeden mogen haar ouders doen. Ik ben er voor de logeerpartijtjes, de verkleedfeestjes, de pyjama-avonden, de shopnamiddagen, raad en daad... en ook dat extra snoepje :-) !

Maar dan, hoe moet je je dan laten noemen als Meter? Mijn eerste keuze zou Meti zijn, maar die is helaas al voor de andere Meter van Laure! Wat blijft er dan nog over? Hoe moet ik dan heten? Ik weet het niet! Maar jullie misschien wel?? Alle suggesties zijn welkom in de reacties hieronder :-) !

Natuurlijk werd er ook genaaid bij de komst van dit kleine prinsesje!!
Eerst naaide ik de zakken waarin haar ouders de doopsuiker op hun werk presenteerden. Dan maakte ik een vlaggenlijn voor op haar kamertje met haar naam erop.
Uiteindelijk, dit kwam met een beetje vertraging, kwam er ook nog een babydekentje met kap, een bijhorend slabbetje en een labeldoekje!

Homemade with love!!!
6 opmerkingen:

 1. Oh vooral fan van de laatste babycadeautjes :) mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie cadeautjes!
  Hier worden de meters en peters gewoon meter en peter genoemd met hun naam erachter. Weinig origineel hier dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die geschenkjes. Ik zoek nog wat inspiratie voor een goeie vriendin die elk moment kan bevallen :-)

  Hier zeggen ze Meetje. Mijn zoontje zei het een keer spontaan en dat klonk toen zo lief en vertederend dat nu alle meters zo genoemd worden. Bij de peters is het nog gewoon peter ... dat blijft wat stoerder.
  Succes ermee! Na mama-zijn is het de mooiste rol die er bestaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat je hier wat inspiratie vond :-) !
   Meetje is toch een benaming die hier ook wat blijft hangen. En tis zoals je zegt, eender hoe je wordt genoemd als Laure (het metekindje) de benaming (Meter, Meetje...) eens superschattig uitspreekt, dan ben je toch verkocht en fier om zo genoemd te worden!
   Bednakt voor je reactie :-) !

   Verwijderen