vrijdag 27 december 2013

Een popje voor mijn popje

"De poppen van Tante Hilde", dat boek moest en zou ik hebben!! 
Ik volg haar blog al een hele tijd en ben dol op haar popjes! 
Zo anders en zo origineel! 
Dus toen ik dankzij haar boek zelf zo'n popje zou kunnen maken, twijfelde ik geen minuut en aangezien ik een eeuwige twijfelaar ben, is dat een mega-uitzondering :-) !
Het boek werd gekocht, samen met het juiste stofje en de pandavulling, en ik kon aan de slag! 

Voor het eerste maaksel koos ik een eenvoudig popje dat haar kleedje en kousen standaard aan heeft, want mijn meisje was nog jonger en kleertjes uit- en aandoen zou toch een werkje voor mama zijn.
Alexje koos zelf het stofje en zo werd Vlinderpop geboren. Dit werd ook onmiddellijk de naam van dit popje en sindsdien slaapt Vlinderpop altijd aan haar zij.
En ik kan je vertellen, niets geeft zoveel voldoening als een superblije dochter dankzij een door mama gemaakt popje, dat ze overal mee naartoe sleurt.


Een pop van onschatbare waarde, waar geen enkele winkelpop aan kan tippen...
MADE WITH LOVE
(Natuurlijk is de foto weeral van slechte kwaliteit en komt de kleur veel te flets over.)

De zelfgemaakte pop gaf veel positieve reacties, o.a. van vriendinnen-mama's. Zo was er een lief vriendinneke van ons, die zo'n popje toch ook wel heel leuk bleek te vinden.
Ze deed afgelopen mei haar communie en zo'n 'homemade with love-pop' leek me wel een ideaal cadeau!
Het meisje in kwestie was een stuk ouder dan ons mie, dus werd er hier een popje gemaakt met kleertjes die uit en aan konden! Ik maakte twee outfits, twee MaMoekA-outfits die dezelfde waren als die van de poppenmoeder in kwestie. Dus dit popje kreeg een bloemenkleedje en een appeltjesrokje!
Ook hier deed de reactie van de communicant, mijn hartje gloeien! Meer dan een halfjaar na haar communie wordt Lotte (zo heet het popje) nog overal mee naartoe gesleurd!!
Daar doen we het toch voor!!!


Dus een dikke dankjewel aan Tante Hilde is hier wel op zijn plaats, want zonder haar boek waren er nooit twee poppenmoeders geweest met een homemade-MaMoekA-Tante Hilde-Popje :-) ! Dank je wel!!
Meet Merel en Lotte :-)


4 opmerkingen:

  1. Een mooi verhaal, een mooie pop, voor mijn mooie dochter, van een mooi,e zalige, creatieve vriendin :) En inderdaad, sinds Merel haar communie hebben we er een inwoner bij... "Lotte"! Een prachtig cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen